Tollerspecialty 2013 - Team Holland
 

Wij, Linda, Kelly, Lieuwe en Jennifer, zijn van 1 augustus t/m 8 augustus naar Zweden geweest om deel te nemen aan de Tollerspecialty! Waar maar liefst 448 tollers stonden ingeschreven!!!

De Tollerspecialty is een driedaagse evenement dat dit jaar plaatsvond in Höör, Skåne. Tijdens het evenement zijn er vele tollers in verschillende disciplines aan het werk. Waaronder dit jaar ook onze tollers!!
Wij hadden onze honden als volgt ingeschreven:

* Kelly met Gwenny voor de tollingjakdprøve en de show.
* Kelly met Stevie voor de agility en de show.
* Linda met Jeevi voor de tollingjakdprøve en de show.
* Linda met Jillz voor de agility en de show.
* Lieuwe met Kay-lo voor de tollingjakdprøve en de show.
* Jennifer met McKai voor de tollingjakdprøve en de show.

Onze ervaringen van de Specialty hebben we in een dagboek bijgehouden. Het dagboek is hieronder te lezen.
Veel lees plezier!!
________________________________________________________________________________________________
 
Dagboek
 
Donderdag 1 augustus 2013:
Vandaag is het eindelijk zover!! Na een korte nacht van maar liefst
4 uurtjes slaap begon de reis naar Zweden. Voordat we aan de reis begonnen, hebben we de honden nog lekker uitgelaten in een losloopgebied. Vervolgens begon vanaf daar de reis van 635 km naar Klågerup.

De reis verliep goed en ondertussen dwaalden onze gedachten af naar het weekend. Hoe zouden onze honden het doen? Wie zouden we allemaal zien? Wat konden we verwachten? Waren we niets vergeten? Dit waren allemaal vragen die ons bezig hielden.
Omstreeks 15:00 uur arriveerden we in Klågerup. Daar werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse van het landhuis en kregen we een rondleiding door het huis. Wow, wat hadden we een mooi huis! Het was een grote landhuis met ontzettend veel ruimte én een ontzettend grote tuin!

Terwijl wij onze bagage aan het uitpakken waren, begonnen de honden ook hun nieuwe onderkomen te verkennen. De honden ontdekten dat ze lekker in huis konden rennen en het duurde dan ook niet lang voordat de kleedjes op de vloer door de kamer heen lagen. Ook de tuin werd nader onderzocht door de honden en al snel helemaal goedgekeurd. In de struiken was van alles te vinden, zoals een voetbal en diverse tennisballen.
Nadat alles was uitgepakt zijn we de honden gaan uitlaten op een afgelegen weg tussen twee graanvelden in. Eenmaal weer thuisgekomen heeft Lieuwe lekkere pannenkoeken gemaakt met....... jawel Malibu!! Een speciaal recept van Linda... en eerlijk is eerlijk.... het was heerlijk!!!

Na het eten namen we het programma van de Specialty door op de bank. Het was even zoeken naar alle locaties, aangezien we alleen een kaartje hadden en geen adres gegevens (*klik op de kaart om de afbeelding te vergroten).

Al snel merkten we dat de lange reis veel energie
gekost had en dat we allen erg moe waren geworden. We besloten de volgende ochtend om 6 uur op te staan om alle locaties te verkennen en voor vandaag de dag af te sluiten door onder de wol te kruipen.

Vrijdag 2 augustus 2013:

De eerste dag van de Specialty! We hadden er zin in. Vroeg in de ochtend zijn we naar het terrein gereden waar de Tollingjagdprove plaatsvond. Daar konden we kijken naar de deelnemers die op de vrijdag startten en konden we de proef alvast in ons opnemen. Lieuwe zou zaterdag de proef bij Ruta A hebben, Linda en Kelly zouden de proef bij Ruta B hebben, en Jennifer bij Ruta C. Het was fijn om het terrein en de proef vooraf gezien te hebben. Daarnaast was het leuk om al verschillende honden in actie te hebben gezien.
 
 
In de middag gingen we naar Backagården. Hier vond de Agility plaats. Linda en Kelly hadden hun dames Jillz en Stevie ingeschreven. Nadat we alles hadden uitgepakt en de tent hadden neergezet was het wachten tot de wedstrijd begon. De hondjes hadden er zin in en Kelly en Linda maakten zich klaar om het parcours visueel te verkennen.  Het vaste parcours was al opgebouwd en leek op het eerste gezicht goed te doen. Toen kregen Linda 
en Kelly uitleg over de wedstrijd en mochten ze het parcours verkennen. Toen kwamen de moeilijkheden naar boven. Hindernissen die niet in een mooie lijn achter elkaar stonden en tunnels die heel makkelijk van de verkeerde kant genomen konden worden. Dit was de grootste uitdaging voor Jillz en  Stevie die beide de tunnels zó leuk vinden.

Linda en Jillz mochten eindelijk starten.  De start ging goed. Bij de paaltjes (die Jillz nog niet super beheerst) een fout.... jammer. De daarop volgende  hindernissen gingen  weer goed tot de tunnel kwam. Linda liep te ver door waardoor Jillz naar de verkeerde kant van de tunnel liep. Linda kon haar nog net op
tijd terug roepen waardoor Jillz gelukkig de goede kant van de tunnel nam. Toen kwam er een rommelig stukje waardoor Jillz bij de tweede tunnel de verkeerde kant van de tunnel nam. Het laatste stuk hebben Linda en Jillz goed afgesloten. Helaas een disk maar wel veel plezier gehad.
Toen was het de beurt aan Kelly en Stevie. Ook Stevie vindt de tunnels het leukst, dus ook voor Kelly en Stevie een grote uitdaging.... het nemen van de juiste gaten in de tunnels!

Aan de start was Stevie erg druk en hyper van het wachten. En zo begonnen ze het parcours ook. Niet helemaal de energie waarmee je wilt starten maar hopen op het beste.

De eerste hindernissen gingen goed, nummer vier was de tunnel, en totaal onverwacht ging Stevie eerst even bij bordje  nummer vier kijken en dat leidde tot een weigering... Jammer. Vervolgens gingen de paaltjes weer goed en het vervolg parcours ook tot.......... er opnieuw een tunnel kwam..... Stevie nam de tunnel zoals zij die wilde nemen.... helaas niet zoals de
bedoeling was. In dit parcours zaten drie tunnels en Stevie wilde echt op haar manier alle tunnels nemen, en dat was dus 3x niet het juiste gat van de tunnel. Maar verder een hoop lol, snelheid en mooie stukjes gelopen. Helaas wel een disk.

T
oen  startte de Jumping. Linda en Jillz mochten weer beginnen. Het tweede rondje leek op het eerste gezicht weer goed te doen, maar ook in dit parcours drie tunnels die makkelijk van de verkeerde kant genomen konden worden. Linda en Jillz begonnen de Jumping goed. Linda probeerde Jillz de goede kant de tunnel in te krijgen, maar Jillz vond de tunnels zo leuk dat ze de dichts bijzijnde kant het eerste nam.  Helaas op dit parcours ook een disk.
Vervolgens was het weer de beurt aan Kelly en Stevie. Ze waren klaar voor het tweede rondje. Tijdens het verkennen hadden ze extra gekeken naar het nemen van de tunnels.... want ja.... hoe zorg je ervoor dat Stevie de juiste gat van de tunnel neemt. De start was weer goed. Stevie liep goed en was veel geconcentreerder als het eerste rondje. Ook de tunnels gingen goed! Alleen had Kelly niet goed gezien dat een sprong redelijk uit lijn stond, en dus veel logischer was om een ander sprong te pakken...... Dit zorgde helaas voor een disk.
Zowel Kelly als Linda zijn erg tevreden over hoe de dames het parcours gelopen hebben. Ze hebben samen veel plezier gehad en weer veel geleerd. Het was een super mooie ervaring.

Naast dat het voor Kelly en Linda erg leerzaam was, was het ook erg leerzaam voor Lieuwe en Jennifer . Zij waren helemaal onbekend op het gebied van de behendigheid.

We hebben allemaal genoten.  'De kop was eraf', de Specialty is nu officieel begonnen en wat voelde dat super!!
Onderaan de pagina is een video te vinden die tijdens de Agility van Jillz en Stevie is gemaakt.  

Zaterdag 3 augustus 2013:


De tweede dag van de Specialty! We stonden vroeg op. Alles dubbel controleren of we niks vergeten waren. Vandaag hadden we alle vier een tollingjakdprøve. Linda begon met Jeevi in de beginnersklasse. Het was allemaal erg spannend. Voor beide de eerste keer bij een proef en ze mochten direct het spits afbijten. Jeevi zat keurig naast Linda te wachten tot ze mocht starten. Toen begon de proef. Op het moment dat de lijn eraf ging, vond Jeevi het tijd om op onderzoek uit te gaan: Wat is dat bij het net? Wat ligt daar in de bosjes? Wat ruik ik allemaal? Hé, wie ben jij en wat doe jij hier? Jeevi was zo nieuwsgierig en met de omgeving bezig dat het contact
maken erg lastig was. Ondanks dat haar hoofd met zo'n 101 dingen bezig was, hebben ze samen nog wel wat tollingwerk kunnen laten zien. Vervolgens mocht Jeevi naast het net plaatsnemen zodat de eend boven het water geschoten kon worden. Echter had Jeevi er zo'n zin in dat na het horen van een schot, Jeevi als een waterkanon het water in schoot en zwom zo snel als ze kon naar de eend om die vervolgens netjes binnen te brengen. Vervolgens werd er een tweede eend boven het water geschoten en een herhaling van daarnet vond plaats. Na het waterwerk mocht Jeevi een eend markeren op het land, echter was ze nog zo bezig met het water dat zodra het schot viel, ze al weer aan de waterkant stond te wachten en keek waar de eend het
water zou raken... wat dit keer niet zou gebeuren. Nadat de focus weer terug op het land was heeft Jeevi met wat hulp de eend op het land wel binnen. Het zoeken was erg lastig. Zoveel prikkels en zoveel nieuwe dingen om te onderzoeken. Hierdoor kon het zoeken niet beoordeeld worden. Ze sloten af met een eend dat gemarkeerd moest worden op het land. Jeevi markeerde goed, ze pakte de eend op maar op de terugweg raakte ze afgeleid en liet ze de eend vallen. Uiteindelijk met hulp van Linda is de eend toch binnengekomen. De keurmeester vond dat Jeevi een talent vol hondje was maar dat ze nog meer ervaring moet krijgen. Punten om aan te werken waren o.a. gehoorzaamheid en steadyness.

Vervolgens mochten Kelly en Gwenny hun entree maken bij de tollingjakdprøve. Iets te vroeg kregen ze het signaal dat ze mochten oplopen naar de wachtkamer, waardoor Kelly en Gwenny bijna 10 minuten in de wachtkamer hebben moet wachten. Helaas kon Gwenny in de wachtkamer de C proef ook erg goed zien. Zo zag Gwenny hoe twee eenden geschoten werden en in het water vielen.Gwenny haar volledige aandacht ging op aan de proef die daar plaats vond. Gwenny haar werkknop stond AAN, en ze wilde NU!!!!
Toen Kelly en Gwenny eindelijk aan de beurt waren mocht de lijn eraf. Ze was net als Jeevi ook erg nieuwsgierig. En na een paar meter sluipen begon ze met het verkennen van het gebied. Iets dat niet helemaal in de proefomschrijving stond beschreven. Het tollen werd hierdoor erg lastig door de omgeving en de prikkels. Vervolgens mocht ze naast het net plaatsnemen. Gwenny was steady, ze wachtte tot de eend geschoten werd en in het water viel. Na het commando 'apport' van Kelly snelde ze naar de eend. Helaas werd er wederom bij de C-proef twee eenden geschoten welke ook in het water vielen. Hierdoor werd Gwenny afgeleidt en haar focus was dan ook volledig bij de C proef. Toen ze zich weer concentreerde op haar eigen proef was ze haar eend kwijt. Heel erg jammer....
Maar de tweede poging ging perfect, keurig steady, snel apport en keurig in de hand afgeleverd. Daarna het zoeken. Ook de start ging heel netjes, mooi diep, en al snel

was de eerste eend gevonden. Totaal niet verwacht van Gwenny, liet ze de eend liggen, keek Kelly aan, en ging op zoek naar de tweede eend. Ook deze werd keurig gevonden, maar ook deze liet ze liggen. Meteen door naar de derde, keurig gevonden maar helaas ook deze liet ze liggen. Erg jammer, want het zoeken ging erg goed.

 Daarna moest ze nog een eend markeren op het land. Ze was weer keurig steady, alleen ook hier liet ze de eend eerst liggen. De keurmeester wilde graag dat het positief en goed werd afgesloten, en Kelly heeft Gwenny toen even geholpen waardoor Gwenny de eend toch nog netjes naar Kelly bracht. Zo is de proef toch goed afgesloten.

De keurmeester vond dat gwenny mooi werk had laten zien, maar dat ze nog erg jong in haar koppie was en dat vandaag alles gewoon teveel was. Waardoor haar aandacht niet 100% bij Kelly was. Steadyness was erg netjes, zoeken ging goed, alleen wel de bedoeling dat de eenden dan binnengebracht worden. Meer ervaring krijgen, meer wedstrijden lopen en zijn laatste opmerking was, See you next year!.


Lieuwe en Kay-lo mochten aan het einde van de ochtend starten. Op deze locatie had nog niemand zich gekwalificeerd de dag ervoor, en ook deze ochtend had nog niemand een kwalificatie behaald. Als vierde deze dag mochten ze starten. Na het inlopen liepen ze naar de keurmeester die erg erg serieus keek. Na het voorstellen
en wat uitleg gingen ze van start. Samen slopen ze naar het net, met hierin een omgevallen boom en een steile helling als obstakel. Dit gaf geen problemen. Aangekomen bij het net bleef Kay-lo rustig. Het tollen ging erg goed met mooie rust momenten. Na het tollen mocht Kay-lo naast het net plaatsnemen, waarna
er een eend werd geschoten op het water. Kay-lo trappelde een beetje maar bleef mooi op zijn plek en apporteerde de eend perfect op commando. Na deze eend mocht kay-lo wederom naast het net plaatsnemen waarna er een tweede eend geschoten werd, nu was Kay-lo iets enthousiaster en trappelde een stukje naar voren, maar wachtte keurig op zijn commando. Uiteraard werd deze eend ook keurig geapporteerd. Na het water
apport moesten er nog eenden worden gezocht op het land en in de rietkraag. Kay-lo werd ingezet. Hij snelde naar de waterkant waarna de eerste eend uit het riet werd geapporteerd. Wederom werd hij uitgestuurd en ook nu snelde hij
naar het water en haalde daar de tweede eend uit het riet. Nadat deze twee eenden binnen waren gebracht, werd er een eend op het land geschoten, de eend landde achter een boom. Op commando snelde Kay-lo naar de eend en bracht deze in een hoog tempo terug. Nu moesten er nog drie eenden gevonden worden die langs het water lagen verstopt. Ook deze kwamen in een snel tempo binnen. De keurmeester was erg tevreden. Lieuwe en Kay-lo waren de eerste combinatie die in aanmerking kwamen voor een kwalificatie. Na wat mooie woorden van de keurmeester, een aanbod van een helper om Kay-lo over te kopen en veel applaus zijn ze trots en tevreden het terrein afgelopen.

Aan het begin van de middag was het dan eindelijk de beurt aan Jennifer en McKai. Ze startten samen in de open klasse. Het sluipen naar het net en het tollen ging uitmuntend. Vervolgens mocht McKai naast het net plaatsnemen waarna er twee eenden geschoten werden en op zo'n 50 meter twee eenden het water raakten. McKai heeft de laatste twee maanden problemen om het water in te gaan.... zo ook bij de test. Na het geven van het commando
rende McKai naar de waterrand om vervolgens dicht te slaan. Jennifer heeft nog zo'n twee pogingen gedaan om McKai het water in te laten gaan maar dit mocht niet baten. Uit bescherming voor te veel druk en overbelasting heeft Jennifer de proef op het water beëindigd. Vervolgens viel er een schot waarbij een eend blind verscholen lag in het bos. McKai kreeg een lijn vooruit en vond snel de eend en bracht hem netjes binnen. Daarna moest McKai blind over water om een gans op te halen. Na één keer tevergeefs ingezet te hebben, heeft Jennifer ook deze proef beëindigd. Het zoeken kon beginnen. McKai vond snel verschillende eenden maar bracht ze niet binnen. Het was duidelijk zichtbaar dat hij dichtgeslagen was na de pogingen om het water in te gaan. En Jennifer beëindigde ook deze proef. Als laatste onderdeel van de test moest McKai een eend markeren in het bos. Dit ging helemaal zoals het hoorde. McKai was steady toen de eend geschoten werd en markeerde de eend perfect om hem vervolgens keurig binnen te brengen. Hiermee was de proef toch goed afgesloten. Vanwege het weigeren van het water kreeg McKai geen kwalificatie. Wel vond de keurmeester het tollen ontzettend goed, net als het markeren op het land. Een beetje werken aan het waterwerk en dan kwam het wel goed.
 
Nu zat het spannendste onderdeel er voor ons allemaal op. Een geweldige ervaring waarvan we veel geleerd hebben. De prijsuitreiking zou 's avonds om 19:00 uur plaatsvinden en vanwege de warmte besloten we naar een strandje in de buurt te gaan. Geen slecht idee volgens de honden! Als een stelletje dol dwaze honden renden ze over het veld naar het water. Het water was heerlijk!! En er werd dan ook volop genoten door zowel de honden als de baasjes!!


Aan het einde van de middag besloten we om naar Backagården te gaan. Hier vond de prijsuitreiking plaats van de tollingjakdprøve en kon je je keurverslag ophalen.

Aangekomen op Backagården, zagen we al vele tollers en baasjes. Het was ontzettend leuk om bekenden terug te zien en om nieuwe mensen te ontmoeten. Er hing een ontspannen maar vooral gezellige sfeer.

De show zou de volgende dag ook plaatsvinden in Backagården. En om toch een goed plekje in de schaduw en uitzicht op de ringen te hebben, besloten we de tent alvast op te zetten. We vonden een heerlijk plekje onder de bomen. Hier hebben we met zijn allen nog gezellig kunnen napraten over de ervaringen die we die dag hadden meegemaakt.

Vervolgens was het dan tijd voor de prijsuitreiking. Er hadden veel combinaties mooie resultaten behaald.
We genoten van alle blije gezichten en de mooie uitslagen. Toen was het tijd om de beste beginners hond bekend te maken. We wisten dat Kay-lo een kwalificatie zou krijgen en hij was nog niet naar voren geroepen. Toen werd catalogus nummer 36 omgeroepen. Lieuwe wist niet zeker welk nummer hij nu had en bij het horen van de stamboomnaam moest het een andere hond zijn. Echter kwam er niemand. Er werd nog eens op de lijst gekeken waarna vervolgens omgeroepen werd: "nummer 36, Suncatcher's Wonder-Worker". Jaah!! ... dat waren Lieuwe en Kay-lo!! Kay-lo was 'Beste Beginnershond' geworden van de totaal 75 ingeschreven honden! Hij werd daarmee ook 'Beste hond van Ruta A'.
We zijn ontzettend blij met dit mooie resultaat. Lieuwe en Kay-lo hebben mooie prijzen in ontvangst mogen nemen.  
Na de prijsuitreiking konden Linda, Kelly en Jennifer hun keurverslag ophalen. Er ontstond alleen een klein probleempje... alles was namelijk in het Zweeds genoteerd. Gelukkig was Anette Björgell aanwezig. Zij werd onze vertaler dit weekend! We zijn haar dankbaar voor het vertalen van alle verslagen! Zowel Kelly, Linda als Jennifer hebben mooie verslagen gekregen met daarin de positieve punten en de punten waaraan ze moeten werken om de volgende keer ook een kwalificatie te kunnen behalen. Hier gaan ze uiteraard aan werken.

Die avond gingen we allemaal met een voldaan en goed gevoel naar ons landhuis. We konden terug kijken op een mooie en leerzame dag.

Bij thuiskomst (22:00 uur) moesten alle honden nog klaargemaakt worden voor de show. Gelukkig werkten de honden goed mee en konden we alle honden trimmen voor de show. Wel waren we erg moe en besloten we het wassen in de ochtend te doen.

Zodra die avond onze hoofden de kussens raakten, waren we in dromenland.....

Zondag 4 augustus 2013

De ochtend begon weer vroeg (5:30 uur). Na ons zelf klaargemaakt te hebben voor de show, moesten er nog enkele honden 'gewassen' worden. Door het zwempartijtje van gisteren hadden namelijk enkele honden een heuse hanenkam op de rug staan... iets wat de keurmeesters niet echt zouden waarderen. Linda en Kelly hebben de hondjes allemaal als ware modellen klaargemaakt terwijl Lieuwe en Jennifer alle spullen die mee moesten naar de show en wat te eten etc. klaargezet. Om 7:30 uur vertrokken Lieuwe en Linda met de dames Stevie, Jillz, Gwenny en Jeevi naar Backagården. Bij Kay-lo werd de laatste hand gelegd aan zijn vacht terwijl Jennifer assisteerde. Om 8:00 uur vertrokken ook Kelly en Jennifer met de heren Kay-lo en McKai naar Backagården.

Bij aankomst in Backagården werd direct duidelijk dat er vele tollers en hun eigenaren aanwezig waren. Het was even zoeken en puzzelen om de auto te parkeren. Maar ook deze missie werd succesvol uitgevoerd. We waren blij dat we onze tent de avond ervoor al hadden opgezet zodat we een goed plekje zouden hebben.

Om 8:30 uur was ons 'Team Holland' er weer klaar voor! We hadden goed zicht op de ringen en Linda met Jeevi en Kelly met Gwenny mochten direct starten. Jeevi en Gwenny waren ingeschreven in de jeugdklasse waar maar liefst 31 teefjes stonden ingeschreven! Beide dames showden goed. Ze hadden er zin in. Ze waren attent en genoten van alle aandacht. De keurmeester was enthousiast over beide dames en ze kregen na het keuren dan ook een 'paarse kaart'. Dit betekende dat ze beide de kwalificatie 'Uitmuntend' hadden behaald en dat wanneer alle 31 teefjes gekeurd waren, deze teefjes terug moesten komen voor de plaatsing.
Toen was het zover. Alle jeugdteefjes met de kwalificatie Uitmuntend mochten terugkomen in de ring. De keurmeester plaatste 4 teefjes. Waaronder Gwenny en Jeevi!!! Jeevi behaalde een mooie 4de plaats! en Gwenny behaalde een mooie 2de plaats!! Super trots zijn we allen op beide resultaten!!

Alba Nuadh Soave Di Stevie “Gwenny” 2 Uitmuntend      Alba Nuadh Elina Di Stevie “Jeevi” 4 Uitmuntend      
   
Vervolgens mochten de dames Jillz en Stevie gekeurd worden in de kampioensklasse waarin 20 teven waren ingeschreven. Ook zij hadden er zin in en showden goed. Na het betasten kregen beide een 'paarse kaart' waaruit bleek dat ook zij beide een kwalificatie 'Uitmuntend' hadden behaald.
Nadat alle teven gekeurd waren mochten Jillz en Stevie de ring weer inkomen. De keurmeester plaatste ook hier weer vier teven waaronder Jillz en Stevie. Stevie behaalde een mooie 3de plaats en Jillz behaalde een mooie 2de plaats!
De dames hadden hun beste beentje voorgezet en prachtige resultaten behaald. Nu was het aan de heren.

Kay-lo en McKai stonden beide ingeschreven in de gebruikshondenklasse waarin 23 reuen waren ingeschreven.
Kay-lo houdt niet zo van showen en Lieuwe showde Kay-lo voor het eerst. Het was daarom wel spannend hoe het showen zou gaan, maar ze deden het beide super!! Kay-lo en McKai kregen na het betasten beide een 'paarse kaart' waardoor ook de heren net als de dames de kwalificatie 'Uitmuntend' behaald hadden en terug mochten komen.
Bij het plaatsen moest Kay-lo helaas de ring verlaten, maar desondanks zijn we ontzettend trots op het resultaat dat is neergezet. McKai werd door de keurmeester als 1ste geplaatst waardoor hij de beste reu in de gebruikshondenklasse werd en daarmee later terug moest komen voor de BOB in de gebruikshondenklasse en voor het kiezen van de beste reu

       
Suncatcher's Wonder-Worker "Kay-lo" Uitmuntend
 
We waren allemaal blij met de resultaten dat zowel de dames als de heren behaald hadden. Het lange wachten begon en de temperatuur steeg.

Aan het einde van de middag was het dan zover. McKai mocht terugkomen om tegen de beste teef van de gebruikshondenklasse te lopen. Twee keurmeester keurden beide honden opnieuw. Uiteindelijk kozen beide keurmeester McKai tot BIS in de gebruikshondenklasse.

Vervolgens mocht McKai, na weer even gewacht te hebben, meelopen met alle beste reuen van elke klasse. Twee keurmeesters keurden alle honden en plaatsten de vier beste reuen. Uit alle reuen kozen de keurmeesters McKai als 3de Beste Reu in Show!!! (totaal waren er op de show 150 reuen ingeschreven)!! Hiermee sloten we de Specialty zeer geslaagd af!

Suncatcher's Hop into my Heart "McKai" BIS Gebruikshondenklasse     Suncatcher's Hop into my Heart "McKai" 3de Beste Reu in Show 
   
Die avond kwamen we moe en helemaal blij terug in ons landhuis. Na het uitladen van alle gewonnen spullen en showspullen ploften we op de bank om gezamenlijk onder het genot van een drankje terug te kijken op een fantastisch Specialty avontuur.
_____________________________________________________________________________________

Het was een super weekend waarin we allemaal ontzettend mooie resultaten hebben behaald! We hebben bekenden gesproken en nieuwe mensen ontmoet. We hebben genoten van alle tollers die aanwezig waren.

We hebben nog een paar dagen waarin we kunnen genieten van elkaar, de hondjes en de omgeving voordat de reis terug naar huis begint.

Bedankt voor het lezen! Wij kijken alweer uit naar de Specialty in 2014!!


Lieve tollergroeten,

Kelly, Linda, Jennifer en Lieuwe

Poot Stevie, Gwenny, Jillz, Jeevie, Kay-lo en McKaiWebalbum met foto's van het weekend - Klik Hier

Show Jeugdklasse teven Gwenny (2U) en Jeevi (4U) Show Kampioensklasse teven Jillz (2U) en Stevie (3U)
   
Show Gebruikshondenklasse reuen
McKai (1U) Kay-lo (U)
Agility Large Jillz en Stevie
(Vast Parcours en Jumping)


 


Website Tollerspecialty