Suncatcher's Wonder-Worker "Kay-lo"

Kay-lo is op 16 juli 2008 in Froombosch geboren bij Kennel Suncatcher. Hij heeft nog 4 broertjes en 4 zusjes. Hij weegt 20,3 kilogram en is 47 cm groot.

Sinds 9 September 2008 woont Kay-lo bij ons.
Hij voelde zich snel op zijn gemak en begon direct de omgeving te verkennen.

Kay-lo is een zachte en vriendelijke toller met ontzettend veel "will to please". Het is een hond die alles voor je wil doen als je maar met hem bezig bent. Hij is erg leergierig en is overal voor in. Het is wel een hond die doordat hij zo ontzettend graag wil werken, ook snel ongeduldig kan worden.
Kay-lo kun je altijd wakker maken om te gaan werken. Hij werkt snel, zorgvuldig en met plezier!
Hij kan goed met andere mensen en dieren overweg. Wel gaat voor hem het werk voor alles. Hij is dan zo gefocust dat hij er totaal geen aandacht schenkt aan zijn omgeving.

Toen Kay-lo 9 weken oud was zijn we direct begonnen met de puppy cursus Elementaire Gehoorzaamheid. Na het behalen van zijn Elementaire Gehoorzaamheid diploma waarbij hij alleen maar een Uitmuntende score had, zijn we de cursus Sociale Huishond gaan volgen. Ook dit diploma behaalde hij binnen met alleen maar Goed!

Kay-lo is een toller die alle sporten gemakkelijk en snel oppakt. We hebben dan ook verschillende sporten gedaan om te kijken waar zijn passie naar uitging zoals; Apporteersport, Flyball, Treibball, Jacht, Speuren en Frisbee. Bij de Apporteersport en de Jacht merkten we erg sterk dat dit wel zijn voorkeur had. Dus hier zijn we ook in verder gegaan.

Sinds de winter van 2012 gaat Kay-lo ook mee op verschillende praktijk jachten. Dit vindt hij helemaal geweldig, en is zijn ultieme passie. Hij werkt erg gedreven en gepassioneerd. In het veld is hij zeker en gefocust. Terwijl de jagers nog wachten op de eenden, heeft Kay-lo vaak de eenden al gespot. Hij is stil maar laat doormiddel van zijn houding en gekwispel weten van welke richting de eenden aan komen vliegen. Het is prachtig om hem zo aan het werk te zien. Hij heeft ervaring met verschillende stukken wild zoals haas, fazant, eend, kraai en duif. Ook eventuele aangeschoten stukken wild worden snel en goed binnen gebracht.

In 2012 hebben we ook kennis gemaakt met het tollen, het oorspronkelijke werk waarvoor de Toller gefokt is. Ook hierin laat Kay-lo duidelijk zien dat hij dit beheerst en met plezier doet. Aangezien de Tolling testen alleen officieel in Zweden en Denemarken zijn, zijn we zo nu en dan ook hier te vinden voor het afleggen van een officiële test.

Zo nu en dan schrijven we Kay-lo in voor een show. Hij doet het altijd netjes maar showen is niet zijn ding. Om deze reden schrijven we niet zo vaak in. Voor ons is het belangrijk dat de hond plezier heeft in datgene dat hij moet / mag doen.

Kay-lo heeft tot dus ver al verschillende diploma's behaald. Hieronder een opsomming:

Diploma’s Gehoorzaamheid:

Elementaire Gehoorzaamheid

Sociale Huishond (FHN)

 

Diploma’s en Certificaten Jacht:

Apporteersport klasse A

Apporteersport klasse B

Apporteersport klasse C

KNJV C

KNJV B

KNJV A

Workingtest –B1

Tollingjagdprøve Beginner 1 Prize Excellent

Tollingjagdprøve Open 3 Prize Good

 

Titels werk:

Beste KNJV B hond van Oost-Groningen 2011

Tolling Trial Club Winner Novice 2012 (BTC)

Beste Beginnershond Tollerjagtprove Sweden '13

 

Titels Show:

Clubjugendsieger 2009

Vanwege zijn karakter, goede werken, gezondheidsuitslagen en showresultaten hadden we Kay-lo beschikbaar gesteld als dekreu voor passende teefjes.
Kay-lo was als dekreu goedgekeurd door de Nova  Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland ( erkend door de Raad van Beheer ) en door de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Helaas is op 28 augustus 2014 Cataract bij Kay-lo vastgesteld tijdens de jaarlijkse ECVO test. Om deze reden is hij niet meer beschikbaar als dekreu. Wel heeft Kay-lo de eer mogen hebben om twee maal vader te worden.

Kay-lo is in januari 2012 voor de eerste keer vader geworden in Nederland.  Zijn tweede nest is in maart 2012 geboren in Zwitserland. Alle nakomelingen maken het goed. Meer informatie hierover, kun je vinden bij nakomelingen.

Hieronder foto's van zijn ouders: