Multi Ch. Suncatcher's Hop into my Heart "McKai"   

  McKai is op 27 februari 2011 geboren in Froombosch bij Kennel Suncatcher. Hij heeft nog
4 broertjes en 3 zusjes.

Sinds 22 april 2011 woont McKai bij ons. Hij woog bij het ophalen 3.6 kg.

McKai is een zeer ondernemende en enthousiaste toller. Hij is volhardend in alle dingen die hij wil doen. Hij geeft niet snel op en is erg leergierig. Hij is
 
gek op aandacht en hij vindt het ook heerlijk om lekker te knuffelen. Hij heeft een zeer open karakter en geniet van alles wat de wereld hem te bieden heeft. Daarnaast kan hij lekker ondeugend zijn en is hij gek op werken. Hij heeft net als Kay-lo ontzettend veel "Will-to-Please"!

In 2011 heeft McKai zijn diploma Elementaire Gehoorzaamheid behaald. Hij had een super mooie beoordeling met alleen maar Uitmuntend! Ook behaalde hij zijn FHN diploma Sociale Huishond met alleen maar Goed!

Net als Kay-lo vind McKai het apporteren ook helemaal geweldig. Zodra we ons klaarmaken voor een jachttraining staat hij al te stuiteren van enthousiasme. In oktober 2011 zijn we gestart met de cursus Apporteersport, en in April 2012 zijn we gestart met de jacht training bij de KNJV. McKai leert snel en werkt graag. Wel is hij het een type Toller dat meedenkt. Dit kan goed uitpakken maar die vlieger gaat niet altijd op.
Sinds winter 2014 gaat McKai ook mee tijdens praktijkjachten. Hij vindt dit erg leuk en geniet er duidelijk van. Hij heeft ervaring met hazen, eenden, kraaien en duiven.

In 2012 hebben we ook kennis gemaakt met het tollen. McKai laat ook hierin zien dat hij er aanleg voor heeft en het goed doet. McKai won in België de Initiate klasse met een Uitmuntend. Hij werd Tolling Trial Club Winner Initiate 2012 (BTC). In 2013 behaalde hij in Denemarken tijdens zijn eerste officiële wedstrijd een 1 Prize Excellent.

Eind 2013 zijn we begonnen met een cursus behendigheid. De reden hiervan was om gedurende de winterperiode ook 's avonds wat meer te kunnen doen. Al snel bleek dat McKai ook hier ontzettend veel plezier in had en hij leerde ontzettend snel. Zo nu en dan zullen we ook deelnemen aan behendigheidswedstrijden.

McKai vindt het showen ontzettend leuk en alle aandacht heerlijk. Hij doet het dan ook met veel plezier. Tot op heden heeft hij alleen maar uitmuntende resultaten gehaald en mooie kampioenstitels.

In mei 2014 werd de titel 'Champion International de Beauté' toegekend aan McKai. McKai is de tweede toller in Nederland die deze titel behaald heeft. Het is een titel waarbij naast showresultaten ook een werkresultaat verplicht is. Wij zijn enorm trots op deze titel! 

De hondenwereld is het oudste kynologische tijdschrift en vakblad voor de
rashondenliefhebber die is geïnteresseerd in het fokken, showen van en werken met rashonden. Onder het rubriek 'Multitaskers' staat in het februari nummer van 2015 onder de rubriek 'Multitaskers' een stukje over McKai. Wij zijn hier uiteraard enorm trots op!
Klik hier om het artikel in de Hondenwereld te lezen over McKai.

Hieronder een overzicht van zijn behaalde certificaten en titels:
 

Diploma’s Gehoorzaamheid:

Elementaire Gehoorzaamheid

Sociale Huishond (FHN)

 

Diploma’s en Certificaten Jacht:

Apporteersport klasse A

Apporteersport klasse B

KNJV C

KNJV B

Clubdiploma C

Clubdiploma B

Workingtest – C

Workingtest - B1

Tollingjagdprøve Beginner 1 Prize Excellent

SIFD level 1 Certificaat (detectie/neuswerk)

SIFD level 2 Certificaat (detectie/neuswerk)

SIFD level 3 Certificaat (detectie/neuswerk)

SIFD level 4 Certificaat (detectie/neuswerk)

SIFD level 5 Certificaat (detectie/neuswerk)

 

Titels werk:

Tolling Trial Club Winner Initiate 2012 (BTC)

3de prijs B klasse FHN competitie -  Apporteersport '15

 

Titels Show:

Champion International d'Exposition  (CIE)

Champion International de Beauté (CIB)

Nederlands Kampioen

Duits Kampioen (VDH)

Duits Kampioen (DRC)

Zweeds Show Kampioen

Deens Show Kampioen

Nederlands Jeugdkampioen

Duits Jeugdkampioen (VDH)

Europajugendsieger 2012

Bundessieger 2012

VDH-Früjahrssieger 2017

 
 
Vanwege zijn karakter, goede werklust, gezondheidsresultaten en mooie showresultaten hebben we besloten hem als dekreu in te gaan zetten, voor passende teefjes. Alle benodigde  testen zijn uitgevoerd en de resultaten kunt u vinden onder gezondheidsuitslagen.

McKai is goedgekeurd als dekreu door de beide rasverenigingen in Nederland.

McKai is trotse vader van 5 nesten (33 nakomelingen). Voor meer informatie over zijn nakomelingen, klik dan op de knop nakomelingen.

Hieronder foto's van zijn ouders:
 
Rhineferry's Little River Duck Nic
 "River"
       Ch. Suncatcher's Naughty by Nature
         "Pebbles"