Over ons

  Wij zijn Lieuwe en Jennifer. We wonen samen in het Kolham, een plaats gelegen vlakbij de stad Groningen.

We zijn opgegroeid met honden. Toen we in 2007 gingen samenwonen wisten we ook snel dat we een hond wilden hebben. Maar dan is de vraag; 'Welke hond past bij ons?'

Toen we op zoek gingen naar een hond wilden we een kleine tot middelgrote actieve hond  waar we lekker mee zouden kunnen werken. Het moest een sociale hond zijn die over het algemeen graag bij mensen en andere dieren is. Daarnaast mocht het ook een hond zijn waar wel een uitdaging in zat, als het maar graag wilde leren en met je bezig wilde zijn.
 
  Bij toeval kwam Jennifer een Toller tegen tijdens haar werk en was erg gecharmeerd van deze Toller. Eenmaal thuis wat meer informatie opgezocht te hebben en samen alles besproken te hebben zijn we een fokker in de buurt gaan bezoeken om zoveel mogelijk informatie in te winnen. Na uitgebreid ingelezen te hebben en kennis te hebben gemaakt met het ras, wisten we het zeker, het zou een Toller worden!

Op 16 juli 2008 werd onze eerste toller Kay-lo geboren bij Monique en Misja van kennel Suncatcher's. Vanaf het moment dat Kay-lo bij ons is komen wonen, is onze liefde voor het ras alleen maar gegroeid. Kay-lo was en is nog steeds de perfecte hond voor ons.
  Hij heeft ons wegwijs gemaakt in een wereld waarin we zoveel fijne mensen hebben leren kennen en hebben we ervaring opgedaan in verschillende hondensporten en dan met name in de jachthondensport.

We wilden vanaf het begin al een tweede hond erbij en het stond ook al gauw vast dat dit ook een Toller zou worden. Het eigenwijze maar 'ow zo werklustige' karakter en voorkomen van de Toller heeft ons hart gestolen.

Op 27 februari 2011 werd onze tweede toller McKai geboren. Ook McKai komt bij Monique en Misja vandaan. Een fokker waarin wij veel vertrouwen hebben en goed contact. Tot op de dag van vandaag zijn zij betrokken en geïnteresseerd in onze honden en kunnen we bij vragen altijd bij hen terecht. Iets dat wij erg belangrijk en fijn vinden!

Net als Kay-lo is McKai een hond met een fijn en werklustig karakter. Nu konden we samen met de honden werken en wat genieten wij hier volop van.

Kay-lo en McKai zijn twee verschillende type honden maar wel beide met ontzettend fijn karakter en werkvermogen. Het zijn echte vrienden geworden van elkaar.
 
  Toen Kay-lo 7 jaar oud was, zijn we op zoek gegaan naar een derde toller. Kay-lo is een echte work-a-holic maar begon de wedstrijden wat saai te vinden. Veel liever staat hij in het veld bij een praktijkjacht. Daar waar zijn hart sneller gaat kloppen en hij helemaal in zijn element is. Kay-lo is vanaf dat moment dan ook voornamelijk ingezet op schadebestrijding en in de winter op de drijfjacht.

Op 22 oktober 2015 is onze derde toller Huey geboren. Huey is geboren bij Kelly van Eindhoven van kennel Alba Nuadh. Ook een fokker waar we ons goed bij voelen en waarin we veel vertrouwen hebben.

Dagelijks genieten we van onze honden die ons zoveel plezier geven en erg veel energie! Met alle honden zijn we actief in de jacht (dummies, koud wild en in de praktijk), met Kay-lo ook zweetwerk, met McKai ook in de behendigheid en McKai en Huey doen ook detectie. Al met al zijn we (al zeggen we het zelf) lekker actief bezig met onze honden en zorgen we voor voldoende uitdaging en prikkels. Naast de verschillende hondensporten, schrijven we onze honden zo nu en dan ook in op een show.

Onze reuen hebben wij beschikbaar gesteld voor de fok, omdat wij van mening zijn dat onze honden een positieve bedrage kunnen leveren aan het ras. Ons doel hierin is om de minpunten van onze eigen honden te verbeteren en de toekomstige eigenaar een maatje te geven zoals wij die ook ervaren met onze eigen honden!

Alle honden hebben een eigen pagina waarop je alle informatie over hun kunt lezen. We doen ons best om alle werk-, show- en gezondheidsresultaten up-to-date te houden.
Naast onze honden vinden we het ontzettend leuk om mensen te helpen en wegwijs te maken in de jacht/apporteersport. Samen weet je meer dan één en wat is nou leuker om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen en te genieten van een passie die je samen deelt. Sinds 2012 geeft Lieuwe Apporteersport training bij Hondenschool Happy Go Lucky. Jennifer ondersteunt Lieuwe zo nu en dan bij de trainingen.
Naast trainer is Lieuwe sinds mei 2015 officieel keurmeester Apporteersport bij de Federatie Hondensport Nederland.

We zouden het leuk vinden als je een berichtje achter laat in ons gastenboek!