Jacht

Sinds April 2010 volgt Lieuwe met Kay-lo jacht training bij de KNJV in Veendam. Hierbij trainen we met dummy's en na een tijdje ook met wild. We trainen met wild om de jacht situaties zoveel mogelijk terug te laten komen in de trainingen. Na een maand had de trainster een houtduif mee genomen, dit was voor ons het eerste stuk wild dat er geapporteerd moest worden. Na het opgooien apporteerde Kay-lo de houtduif goed. Na een maand begonnen we ook met eenden en konijnen apporteren. Dit was aan het begin erg lastig, Kay-lo had moeite met het oppakken en had veel aanmoediging nodig. Een maand voor de eerste proef zijn we hard gaan werken om Kay-lo het wild goed op te laten pakken. De eend ging erg goed. Hij pakte het zonder problemen op en bracht hem keurig bij Lieuwe binnen. Echter het konijn was nog erg wisselend en moeilijk. Dit bleek ook tijdens zijn eerste proef. Hier bracht hij het konijn één commando te laat binnen. Een maand later hadden we een herkansing in
Lauwersmeer. Om ons goed op de proef voor te bereiden met het konijn, bedachten we hoe we het beste konden gaan trainen.
Kay-lo is helemaal gek op water en haalt ook alles op uit water. Zo hebben we ook het konijn in het water gegooid. Deze werd nu zonder problemen opgehaald. Daarna hebben we dit uitgebreid naar het land. Het ging een stuk beter. Tijdens de KNJV proef in Lauwersmeer werden we hier ook voor beloond. Hij haalde in eenmaal zijn KNJV B-diploma.
We trainen lekker door en proberen langzaam Kay-lo op een hoger niveau te krijgen. Eerst proberen we hem stabieler te maken in de B-klasse door verschillende proeven en MAP-proeven te lopen. Om Kay-lo zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventuele A-Diploma. We trainen ook samen met een voorjager en zijn hond (die zijn A-diploma al heeft) op het dirigeren. Dit pakt Kay-lo al erg goed op en we merken dat hij steeds stabieler word.

In 2011 behaalde Kay-lo nog 2 KNJV-B diploma's. Bij zijn 3de diploma kreeg hij ook een extra titel: "Beste B-hond van de KNJV Oost-Groningen"!
De proeven gaan erg goed en we gaan ons nu ook meer voorbereiden op MAP proeven.

Hiernaast kun je alle jacht resultaten vinden en hoe de proeven verlopen zijn.