Apporteersport

Begin november 2011 zijn we gestart met de cursus Apporteersport.
McKai is helemaal gek op zijn dummy en mag hem graag ophalen en weer netjes terug brengen.
Hij is ontzettend leergierig en heeft ontzettend veel "will to please".
Ook wanneer hij andere honden ziet werken, let hij goed op waar de dummy is.
Toen we net begonnen met de trainingen was hij helemaal nog niet steady en wilde hij nog wel wat piepen. Nu is hij al veel stabieler en is hij ook steady. Het piepen is er uit, alleen als het wachten te lang duurt, begint hij onrustig te worden maar dit gaat steeds beter.
Hij kan ontzettend mooi werken en laat zich niet
afleiden door zijn omgeving. Hij is volhardend en geeft niet snel op.
In Maart 2012 deed hij voor het eerst mee aan een diploma dag van de FHN. We hadden helemaal niet verwacht dat hij zijn diploma halen zou maar hij liet ontzettend mooi werk zien waardoor aan het einde van de dag bleek dat hij op net 1 jarige leeftijd zijn A diploma gehaald hadmet 43 van de totaal 50 te behalen punten! Ontzettend trots zijn we natuurlijk.
Hij bewees dat hij de oefeningen wel kan uitvoeren. Maar we werken er nog hard aan om het te perfectioneren. Hij is nog zo jong en we gaan eerst rustig werken aan zijn stabiliteit voor we verder gaan voor een B diploma. Wel gaan we meedoen aan werkproeven waar hij ontzettend veel kan leren en meemaakt.  Uit ervaring met Kay-lo weten we hoe een hond kan groeien en leert zelfstandig te werken bij het meedoen van werkproeven.


Het is een ontzettend fijne hond om mee te werken en we hebben ook zin alle uitdagingen die deze sport met zich meebrengt!