Jacht

Met Mckai hebben we vanaf het begin een start gemaakt met de jacht training. Hij is gek op zijn dummy en kent het commando "Apport" goed.
Ook kan hij al netjes wachten tot hij een commando krijgt. Het oppakken gaat ook goed, het terug brengen en daarna netjes zittend afgeven gaat ook mooi.

Wanneer we met beide honden samen gingen trainen werd McKai helemaal enthousiast en onrustig wanneer hij Kay-lo wild zag apporteren. Op een gegeven moment waren we nieuwsgierig wat hij zou doen. Dus hem keurig aan de voet gezet en een konijn op gegooid.
Na het commando "apport" snelde McKai naar het konijn en pakte het zonder problemen op. Hier hadden we eigenlijk helemaal niet op gerekend, we hadden verwacht dat hij het wild zou gaan likken maar zeker niet zou oppakken.
 Toen hij het konijn netjes vast had, hebben we hem enthousiast gestimuleerd het konijn binnen te brengen en met succes. McKai was super trots toen hij met het konijn binnen kwam. En gaf het ook keurig af. Zo had hij zijn eerste wild ervaring al op 5 maanden!
Later hebben we ook geoefend met eend, fazant en duif. Dit ging allemaal zonder problemen. We proberen het wild er nu voor hem ook in te houden al gaan we ons eerst meer richten op het goed terug brengen van de dummy. Maar hij is nog erg jong en we zijn al super blij hoe hij het allemaal oppakt. Hij wil ontzettend graag werken.
McKai is al erg gefocust en pakt alles razend snel op.
We hebben alle vertrouwen in hem dat
het goed gaat komen. Het plezier dat hij heeft, straalt van hem af!

In april 2012 zijn we gestart met de jacht training bij de KNJV. 

Tijdens zijn eerste KNJV proef georganiseerd door de NSDTR Club behaalde hij een mooie C-diploma. Alle resultaten van zijn jacht proeven kun je vinden onder resultaten.