Huey & Dasher
   

    Wie zijn wij?


   
Wij zijn Lieuwe en Jennifer en wonen in het plaatsje Kolham vlakbij de stad Groningen.

We zijn beiden van huis uit opgegroeid met honden. Toen we in 2007 gingen samenwonen begon ook gauw de zoektocht naar een hond. Aller eerst maakten wij een lijstje van alles wat we zochten in een hond. Hierop stond onder andere: een kleine tot middelgrote actieve hond, leergierig, sociaal naar mensen en andere dieren en er mocht ook wel een uitdaging in zitten. Maar dan is de vraag; 'Welk ras voldoet aan dat gene dat wij zoeken in een hond?'

Bij toeval kwamen we in aanraking met een Toller en na online het één en ander uitgezocht te hebben en een fokker in de buurt te hebben bezocht, was het zeker dat een Toller het ras was dat het best bij ons zou passen.

Op 16 juli 2008 werd onze eerste toller Kay-lo geboren bij Monique en Misja van kennel Suncatcher's. Vanaf het moment dat Kay-lo bij ons is komen wonen, is onze liefde voor
het ras alleen maar gegroeid. Kay-lo was de perfecte hond voor ons. Hij heeft ons wegwijs gemaakt in een wereld waarin we zoveel fijne mensen hebben leren kennen. We hebben daarnaast ook veel ervaring opgedaan in verschillende hondensporten en dan met name in de jachthondensport.

Vanaf dag één wisten we dat er een tweede hond bij zou komen en het stond ook al gauw vast dat dit ook een Toller zou worden. Het eigenwijze maar 'ow zo werklustige' karakter en voorkomen van de Toller heeft ons hart gestolen.
  Op 27 februari 2011 werd onze tweede toller McKai geboren en wederom bij kennel Suncatcher's. Een fokker waarin wij veel vertrouwen hebben en het contact altijd erg goed is. Zij zijn altijd betrokken en geïnteresseerd geweest in onze honden en we konden bij vragen altijd bij hen terecht. Iets dat wij erg belangrijk en fijn vinden in een fokker.

Net als Kay-lo was McKai een hond met een fijn en werklustig karakter. Nu konden we samen met de honden werken. Er is niks leukers om samen met je hond je passie uit te voeren en nu konden we dit samen doen.

Op 22 oktober 2015 is onze derde toller Huey geboren. Huey is geboren bij Kelly van Eijndhoven van kennel Alba Nuadh. Ook een fokker waar we ons goed bij voelen en waarin we veel vertrouwen hebben.

In 2020 hebben we een zoon, die luistert naar de naam Dasher, van onze Huey geïmporteerd uit Finland. Dasher is geboren bij Hanna Helin van kennel Magicfox's.
Een fokker waar Dasher een fantastische start heeft gekregen.

Dagelijks genieten we van onze honden die ons zoveel plezier geven en zo ontzettend veel energie! Ze kunnen het super goed met elkaar vinden en er wordt dagelijks met elkaar geravot zonder ook maar ooit ruzie om iets te maken.

Met alle honden zijn we actief aan het werk en met name actief in de jacht (dummies, koud wild, zweetwerk en in de praktijk). Al met al zijn we (al zeggen we het zelf) lekker actief bezig met onze honden en zorgen we voor voldoende uitdaging en prikkels. Naast de verschillende hondensporten, schrijven we onze honden zo nu en dan ook in op een show.

Onze reuen zijn of hadden wij beschikbaar gesteld voor de fok, omdat wij van mening zijn dat onze honden een positieve bedrage kunnen leveren aan het ras. Ons doel hierin is om de minpunten van onze eigen honden te verbeteren en de toekomstige eigenaar een maatje te geven zoals wij die ook ervaren met onze eigen honden!

Alle honden hebben een eigen pagina met daarin informatie over hun karakter, werk- en show resultaten en videos en filmpjes.

Naast onze honden vinden we het ontzettend leuk om mensen te helpen en wegwijs te maken in de jacht/apporteersport. Samen weet je meer dan één en wat is nou leuker om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen en te genieten van een passie die je samen deelt. Lieuwe heeft van 2012 tot eind 2019 bij een hondenschool de trainingen apporteersport verzorgd, waar Jennifer zo nu en dan bij ondersteunde. Sinds 2021 is Lieuwe trainer bij KNJV in Delfzijl. 
Daarnaast is Lieuwe sinds mei 2015 officieel keurmeester Apporteersport bij de Federatie Hondensport Nederland.