Kay-lo, McKai, Huey & Dasher
 
 

Magicfox`s Truly Madly Deeply "Dasher"

 
Dasher is op 23 december 2019 geboren in Jumesniemie, Hämeenkyrö  (30km van Tampere), Finland bij Kennel Magic Fox. Hij heeft nog 3 broertjes en 3 zusjes.

Dasher is een zoon van onze Huey.

Het is een zachte, ondernemende en speelse jonge hond die erg mensgericht is. Hij staat open en vrolijk in het leven en heeft respect voor anderen waardoor hij ook makkelijk in omgang is met andere dieren.

Hij is erg leergierig en vindt het leuk om nieuwe dingen te onderzoeken. Hij geniet van neuswerk spelletjes en wordt graag uitgedaagd.

Tijdens zijn eerste levensjaar hebben wij de focus gelegd op de gehoorzaamheid en de baas-hond relatie, waarbij we op een
speelse manier zijn gaan onderzoeken waar Dasher zijn passie ligt. De eerste twee jaar waren niet altijd gemakkelijk vanwege COVID-19. Doordat een groot deel van het jaar het land in lock down zat of de maatregelen zo beperkt waren, hebben we hem minder kunnen blootstellen aan evenementen, grote groepen mensen en honden. Desalniettemin paktte hij alles wel goed op en lijkt hij alles leuk te vinden.

Inmiddels heeft hij drie cursussen Body Awareness afgerond en hebben we de training wekelijks doorgezet. Hier leert hij bewust te bewegen over verschillende artikelen/oppervlakten. Hij vindt dit erg leuk en is erg nieuwsgierig. Dit zullen we voorlopig ook blijven doen, omdat het goed is voor de ontwikkeling van zijn lichaam en hij vindt he duidelijk erg leuk.
Vanwege lockdowns konden we in zijn eerste jaar niet in een (puppy) jachtgroep trainen en zijn we daarom zelf gestart met het werken met dummies en wild. In het tweede jaar was het vanaf de zomer mogelijk om ook in een jachtgroep te gaan trainen. Voor hem een nieuwe ervaring waar hij ook veel geleerd heeft.

Aan het eind van het '21 seizoen heeft hij aan twee wedstrijden meegedaan en ondanks dat alles nieuw was, heeft hij het super gedaan en een SJP B gehaald.

Naast de jachttraining  is hij ook al een aantal keren mee geweest op praktijk jacht. Hier heeft hij al een aantal mooie apporten binnengehaald maar valt er ook nog genoeg te leren. Je merkt duidelijk dat het apporteren helemaal zijn ding is en dat hij hier op en top van geniet.
Ook is hij helemaal gek op water. Je kunt geen plas of sloot voorbij lopen, zonder dat hij erin zit. Iets wat vaak prima is maar op sommige momenten kan het ook erg vervelend en irritant zijn.

Hij heeft in september 2020 deelgenomen aan zijn eerste show. Hij wist niet waar hij kijken moest, zoveel mensen en honden waren er (tot dat moment zat heel het land in lockdown). Hij had nog niet eerder kennis gemaakt met zoveel drukte en was erg nieuwsgierig om alles en iedereen te onderzoeken. Hij heeft duidelijk plezier gehad en behaalde een mooi resultaat (BOS). In 2021 hebben we meer show ervaring op kunnen doen en zullen dit ook blijven doen in de toekomst. Het is een hondje dat wat meer tijd nodig heeft. Veel keurmeesters vonden hem leuk, maar gaven aan hem te jeugdig te vinden. 

Hieronder een overzicht van zijn behaalde certificaten:


Gehoorzaamheid:

Puppy cursus
Jonge Hondencursus
Sociale HuishondJachttraining:

Club Diploma C (dummies)
Club Diploma B (dummies)

SJP C diploma (koud wild)
SJP B diploma (koud wild)


We hopen dat we in het komende seizoen meer evenementen en wedstrijden kunnen lopen. Iets waar we samen enorm naar uit kijken.

Vanwege zijn karakter, goede werklust en gezondheidsresultaten hebben we besloten hem als dekreu in te gaan zetten, voor passende teefjes. Alle benodigde testen zijn uitgevoerd en de resultaten kunt u vinden onder gezondheidsuitslagen.

Mocht u Dasher als dekreu willen gebruiken of meer informatie willen ontvangen, kunt u contact met ons opnemen.
 

 Hieronder foto's van zijn ouders:

 
Ch. Alba Nuadh Gwenny's Working Secret "Huey"   Ch. Magicfox`s Nebbiolo "Minku"

 
 
terug