Huey & Dasher
 
 

Ch. Magicfox`s Truly Madly Deeply "Dasher"

 
Dasher is op 23 december 2019 geboren in Jumesniemie, Hämeenkyrö  (30km van Tampere), Finland bij Kennel Magic Fox. Hij heeft nog 3 broertjes en 3 zusjes.

Dasher is een zoon van onze Huey.

Het is een zachte, ondernemende en speelse jonge hond die erg mensgericht is. Hij staat open en vrolijk in het leven en heeft respect voor anderen waardoor hij ook makkelijk in omgang is met andere dieren.

Hij is erg leergierig en vindt het leuk om nieuwe dingen te onderzoeken. Hij geniet van neuswerk spelletjes en wordt graag uitgedaagd.

Tijdens zijn eerste levensjaar hebben wij de focus gelegd op de gehoorzaamheid en de baas-hond relatie, waarbij we op een
speelse manier zijn gaan onderzoeken waar Dasher zijn passie ligt. De eerste twee jaar waren niet altijd gemakkelijk vanwege COVID-19. Doordat een groot deel van het jaar het land in lock down zat of de maatregelen zo beperkt waren, hebben we hem minder kunnen blootstellen aan evenementen, grote groepen mensen en honden. Desalniettemin paktte hij alles wel goed op en lijkt hij alles leuk te vinden.

Dasher heeft drie cursussen Body Awareness afgerond. Hier heeft hij geleerd bewust te bewegen over verschillende artikelen/oppervlakten. Hij vindt dit erg leuk en is erg nieuwsgierig.
Vanwege lockdowns konden we in zijn eerste jaar niet in een (puppy) jachtgroep trainen en zijn we daarom zelf gestart met het werken met dummies en wild. In het tweede jaar was het vanaf de zomer mogelijk om ook in een jachtgroep te gaan trainen. Voor hem een nieuwe ervaring waar hij ook veel geleerd heeft. Sindsdien trainen we in een groep.

Aan het eind van het '21 seizoen heeft hij aan twee wedstrijden meegedaan en ondanks dat alles nieuw was, heeft hij het super gedaan en een jachtdiploma (SJP B) gehaald. Inmiddels werken we toe naar een A diploma en hopen we komend seizoen een MAP B diploma te behalen

Naast de jachttraining  gaat hij ook mee op praktijk jacht. Hier heeft hij al een aantal mooie apporten binnengehaald maar valt er ook nog genoeg te leren. Je merkt duidelijk dat het apporteren helemaal zijn ding is en dat hij hier op en top
van geniet.

Ook is hij helemaal gek op water. Je kunt geen plas of sloot voorbij lopen, zonder dat hij erin zit. Iets wat vaak prima is maar op sommige momenten kan het ook erg vervelend en irritant zijn.

Hij heeft in september 2020 deelgenomen aan zijn eerste show. Hij wist niet waar hij kijken moest, zoveel mensen en honden waren er (tot dat moment zat heel het land in lockdown). Hij had nog niet eerder kennis gemaakt met zoveel drukte en was erg nieuwsgierig om alles en iedereen te onderzoeken. Hij heeft duidelijk plezier gehad en behaalde een mooi resultaat (BOS).  Dasher is een hondje dat tijd nodig heeft gehad om te ontwikkelen. Hij heeft lang een jeugdige uitstraling gehad maar sinds zijn derde levensjaar lijkt hij een steeds meer volwassener indruk te maken. Hij heeft inmiddels mooie show resultaten behaald, waaronder de titel Duits show Kampioen. 


Hieronder een overzicht van zijn behaalde certificaten:

Werk:

Gehoorzaamheid
   Puppy cursus
   Jonge Hondencursus
   Sociale Huishond

Jacht
   Club Diploma C (dummies)
   Club Diploma B (dummies)

   Workingtest - B1 (dummies)

   SJP C diploma (koud wild)
   SJP B diploma (koud wild)

Tollingjaktprov (koud wild)
   Beginnersclass Good (3rd prize)

Viltspårprov (zweetproef in Zweden)
    Beginnersklasse Pass met uitmuntend werk

Werk titels:

J = Jaktprovsmeriterad (jachtproef kwalificatie in Zweden)

Show titels:


Duits Kampioen (VDH)
Duits Kampioen (DRC)
Jubiläumsweihnachtssieger 2023

2de Best in Show Working, IDS Leeuwarden 2023

Het is een fijne hond om mee te werken. Hij is erg werklustig en we kijken er dan ook naar uit om de komende jaren meer ervaring op te doen en mee te doen aan verschillende evenementen.

Vanwege zijn karakter, goede werklust en gezondheidsresultaten hebben we besloten hem als dekreu in te gaan zetten, voor passende teefjes. Alle benodigde testen zijn uitgevoerd en de resultaten kunt u vinden onder gezondheidsuitslagen.

Dasher is goedgekeurd als dekreu door de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Dasher werd in 2023 voor het eerst vader. Voor meer informatie over zijn nakomelingen, klik dan op de knop nakomelingen.

Mocht u Dasher als dekreu willen gebruiken of meer informatie willen ontvangen, kunt u contact met ons opnemen.
 

 Hieronder foto's van zijn ouders:

 
Ch. Alba Nuadh Gwenny's Working Secret "Huey"   Ch. Magicfox`s Nebbiolo "Minku"

 
 
terug