Kay-lo, McKai, Huey & Dasher
 
 

Suncatcher's Wonder-Worker "Kay-lo"

      
  Kay-lo is op 16 juli 2008 in Froombosch geboren bij Kennel Suncatcher. Hij heeft nog 4 broertjes en 4 zusjes. Hij weegt 21 kg en is 47 cm groot.

Sinds 9 September 2008 woont Kay-lo bij ons. Hij voelde zich snel op zijn gemak en begon direct de omgeving te verkennen.

Kay-lo is een zachte en vriendelijke toller met ontzettend veel "will to please". Het is een hond die alles voor je wil doen als je maar met hem bezig bent. Hij is erg leergierig en is overal voor in. Het is wel een hond die doordat hij zo ontzettend graag wil werken, ook snel ongeduldig kan worden. Kay-lo kun je altijd wakker maken om te gaan werken. Hij werkt snel, zorgvuldig en met plezier!

Hij kan goed met andere mensen en dieren overweg. Wel gaat voor hem het werk voor alles. Tijdens het werk is hij zo gefocust dat totaal geen aandacht schenkt aan zijn omgeving.

Toen Kay-lo 9 weken oud was zijn we direct begonnen met de puppy cursus Elementaire Gehoorzaamheid. Na het behalen van zijn Elementaire Gehoorzaamheid diploma waarbij hij alleen maar een Uitmuntende score had, zijn we de cursus Sociale Huishond gaan volgen. Ook dit diploma behaalde vlot met alleen maar Goed!
 
Kay-lo is een toller die alle sporten gemakkelijk en snel oppakt. We hebben dan ook verschillende sporten gedaan om te kijken waar zijn passie naar uitging zoals; Apporteersport, Flyball, Treibball, Jacht, Speuren en Frisbee. Bij de Apporteersport en de Jacht merkten we erg sterk dat dit wel zijn voorkeur had. Dus hier zijn we ook in verder gegaan.

Kay-lo heeft bij zowel de KNJV (koud wild testen) als bij de Apporteersport (dummies) de hoogst haalbare diploma's behaald. Met name het behalen van zijn KNJV A diploma is iets dat binnen dit ras maar weinig voorkomt en waar we enorm trots op zijn. Het dirigeren was voor Kay-lo nooit een probleem, echter na het dirigeren omschakelen naar zelfstandig een sleep van 250 meter uitlopen vond hij lastig. Het moment dat dit ook goed ging geeft een fantastisch gevoel.
Sinds de winter van 2012 gaat Kay-lo ook mee op verschillende praktijk jachten. Dit vindt hij helemaal geweldig en is zijn ultieme passie. Hij werkt erg gedreven en gepassioneerd. In het veld is hij zeker en gefocust. Terwijl de jagers nog wachten op de eenden, heeft Kay-lo de eenden vaak al gespot. Hij is stil maar laat doormiddel van zijn houding en gekwispel weten van welke richting de eenden aan komen vliegen. Het is prachtig om hem zo aan het werk te zien. Hij heeft ervaring met verschillende stukken wild zoals haas, fazant, eend, kraai en duif. Ook eventuele aangeschoten stukken wild worden snel en goed binnen gebracht. Wanneer hij in het veld staat, weet je dat het wild binnenkomt.

Inmiddels is hij bijna 11 jaar oud en gaat hij nog steeds mee op jacht. Een drijfjacht op de haas is vanwege het terrein helaas wat te zwaar voor zijn lijf geworden, maar met veel enthousiasme en veel passie gaat hij nog wel mee op de eenden en op schadebestrijding. Ondanks zijn leeftijd werkt hij nog steeds even mooi en betrouwbaar. Zolang hij er zoveel plezier in blijft houden, blijft hij mee gaan. 

In 2012 hebben we ook kennis gemaakt met het tollen, het oorspronkelijke werk waarvoor de Toller gefokt is. Ook hierin laat Kay-lo duidelijk zien dat hij dit beheerst en met plezier doet. Aangezien de Tolling testen alleen officieel in Zweden en Denemarken zijn, zijn we zo nu en dan ook hier te vinden voor het afleggen van een officiële test.

In 2016 zijn we gestart met zweetwerk. We vonden het belangrijk dat hij bleef
werken en hij mag zo graag met je samenwerken. Zweetwerk is lichamelijk minder zwaar maar toch mag hij werken met zijn neus in het veld naar het stuk wild waar zijn hart zoveel sneller van gaat kloppen.

We kunnen niet anders dan ontzettend genieten van de werklust dat hij laat zien en de enthousiasme die hij hierbij uitstraalt. Wanneer hij aan het werk is, oogt hij jaren jonger!

In het verleden hebben we Kay-lo ook ingeschreven voor shows. Hij deed dit altijd netjes en goed, maar showen is niet zijn ding. Om deze reden hebben we hem maar op enkele shows ingeschreven. Voor ons is het belangrijk dat de hond plezier heeft in datgene dat hij moet / mag doen. Kay-lo heeft al verschillende diploma's behaald.

Hieronder een opsomming:
Diploma’s Gehoorzaamheid:
Elementaire Gehoorzaamheid
Sociale Huishond (FHN)

Diploma’s en Certificaten Jacht:
Apporteersport klasse A
Apporteersport klasse B
Apporteersport klasse C

KNJV C
KNJV B
KNJV A

Workingtest –B1

Tollingjagdprøve Beginner 1 Prize Excellent
Tollingjagdprøve Open 3 Prize Good  

Zweetwerk:
2de prijs - 400 meter spoor - 3 uur oud (Denemarken)

Titels werk:
Beste KNJV B hond van Oost-Groningen 2011
Tolling Trial Club Winner Novice 2012 (BTC)
Beste Beginnershond Tollerjagtprove Sweden '13  

Titels Show:
Clubjugendsieger 2009
 
Dekreu
Vanwege zijn karakter, goede werken, gezondheidsuitslagen en showresultaten hadden we Kay-lo beschikbaar gesteld als dekreu voor passende teefjes. Kay-lo was als dekreu goedgekeurd door de beide rasverenigingen in Nederland.

Helaas is op 28 augutus 2014 cataract bij Kay-lo vastgesteld tijdens de jaarlijkse ECVO test. Om deze reden is hij niet meer beschikbaar als dekreu. Wel heeft Kay-lo de eer mogen hebben om twee maal vader te worden.

Kay-lo is trotse vader van 2 nesten (12 nakomelingen) in twee verschillende landen. Voor meer informatie over zijn nakomelingen, klik dan links in het menu op nakomelingen.

Voor altijd in ons hart!
Op 22 maart 2022, op de leeftijd van 13 jaar en 8 maanden hebben we met veel pijn en verdriet onze gouden jongen moeten laten gaan. Een week voorafgaand aan zijn overlijden kon hij moeilijk tot slecht overeind komen. Zijn lijfje bleek het te hebben opgegeven. Een week lang hebben we geprobeerd met extra pijnstilling hem er weer bovenop te krijgen, maar dit mocht niet baten. Hij is altijd zo fit geweest, nooit een oude hond geweest in zijn doen en laten. Op 6 maart liep hij nog dapper en actief een mooi zweetspoor tijdens de training. Niet wetende dat dit de laatste zou zijn.

Kay-lo is meer dan een hond voor ons geweest, hij heeft ons zoveel gegeven en gebracht. Ervaring, fantastische vriendschappen, nieuwe inzichten in hobbies, maar bovenal was hij ons aller grootste vriend. Trouw en nooit een stap verkeerd gezet. Vriend wat missen wij je enorm! We houden van je!


 
Hieronder foto's van zijn ouders:
 
 


  terug