Kay-lo, McKai, Huey & Dasher
 
 

Multi Ch. Suncatcher's Hop into my Heart "McKai"

McKai is op 27 februari 2011 geboren in Froombosch bij Kennel Suncatcher. Hij heeft nog 4 broertjes en 3 zusjes.

Sinds 22 april 2011 woont McKai bij ons. Hij woog bij het ophalen 3.6 kg.

McKai is een zeer ondernemende en enthousiaste toller. Hij is volhardend in alle dingen die hij wil doen. Hij geeft niet snel op en is erg leergierig. Hij is gek op aandacht en hij vindt het ook heerlijk om lekker te knuffelen. Hij heeft een zeer open karakter en geniet van alles wat de wereld hem te bieden heeft. Daarnaast kan hij lekker ondeugend zijn en is hij gek op werken. Hij heeft net als Kay-lo ontzettend veel "Will-to-Please"!

In 2011 heeft McKai zijn diploma Elementaire Gehoorzaamheid behaald. Hij had een super mooie
 
beoordeling met alleen maar Uitmuntend! Ook behaalde hij zijn FHN diploma Sociale Huishond met alleen maar Goed!

Net als Kay-lo vind McKai het apporteren ook helemaal geweldig. Zodra we ons klaarmaken voor een jachttraining staat hij al te stuiteren van enthousiasme. In oktober 2011 zijn we gestart met de cursus Apporteersport, en in April 2012 zijn we gestart met de jacht training bij de KNJV. McKai leert snel en werkt graag. Wel is hij het een type Toller dat meedenkt. Dit kan goed uitpakken maar die vlieger gaat niet altijd op.
Sinds winter 2014 gaat McKai ook mee tijdens praktijkjachten. Hij vindt dit erg leuk en geniet er duidelijk van. Hij heeft ervaring met hazen, eenden, kraaien en duiven.

In 2012 hebben we ook kennis gemaakt met het tollen. McKai laat ook hierin zien dat hij er aanleg voor heeft en het goed doet. McKai won in België de Initiate klasse met een Uitmuntend. Hij werd Tolling Trial Club Winner Initiate 2012 (BTC). In 2013 behaalde hij in Denemarken tijdens zijn eerste officiële wedstrijd een 1 Prize Excellent.

Eind 2013 zijn we begonnen met een cursus behendigheid. De reden hiervan was om gedurende de winterperiode ook 's avonds wat meer te kunnen doen. Al snel bleek dat McKai ook hier ontzettend veel plezier in had en hij leerde ontzettend snel. Zo nu en dan zullen we ook deelnemen aan behendigheidswedstrijden.

McKai vindt het showen ontzettend leuk en alle aandacht heerlijk. Hij doet het dan ook met veel plezier. Tot op heden heeft hij alleen maar uitmuntende resultaten gehaald en mooie kampioenstitels.

In mei 2014 werd de titel 'Champion International de Beauté' toegekend aan McKai. McKai is de tweede toller in Nederland die deze titel behaald heeft. Het is een titel waarbij naast showresultaten ook een werkresultaat verplicht is. Wij zijn enorm trots op deze titel! 

De hondenwereld is het oudste kynologische tijdschrift en vakblad voor de
rashondenliefhebber die is geïnteresseerd in het fokken, showen van en werken met rashonden. Onder het rubriek 'Multitaskers' staat in het februari nummer van 2015 onder de rubriek 'Multitaskers' een stukje over McKai. Wij zijn hier uiteraard enorm trots op!

Klik hier om het artikel in de Hondenwereld te lezen over McKai.


Hieronder een overzicht van zijn behaalde diploma's:


Diploma’s en Certificaten Jacht:
Apporteersport klasse A
Apporteersport klasse B

KNJV C
KNJV B

Clubdiploma C
Clubdiploma B
Workingtest – C
Workingtest - B1

Tollingjagdprøve Beginner 1 Prize Excellent


Detectie / Neuswerk
SIFD level 1 Certificaat
SIFD level 2 Certificaat
SIFD level 3 Certificaat
SIFD level 4 Certificaat
SIFD level 5 Certificaat  


Titels werk:
Tolling Trial Club Winner Initiate 2012 (BTC)
33de prijs B klasse FHN competitie - Apporteersport '15  


Titels Show:
Champion International d'Exposition (CIE)
Champion International de Beauté (CIB)
Nederlands Kampioen
Duits Kampioen (VDH)
Duits Kampioen (DRC)
Zweeds Show Kampioen
Deens Show Kampioen

Nederlands Jeugdkampioen
Duits Jeugdkampioen (VDH)

Europajugendsieger 2012
Bundessieger 2012
VDH-Früjahrssieger 2017

Benelux Veteraan Winner 2019
Nederlands Veteranen Kampioen
Frühjahrs-Veteranen Sieger 2019
Europa-Veteranen Sieger 2019
Duits Veteranen Kampioen (VDH)
Duits Veteranen Kampioen (DRC)
Luxemburgs Veteranen Kampioen

BIS Tollerfestival 2014
Beste Veteraan in Show - RCL Clubshow 2019
 

Dekreu
Vanwege zijn karakter, goede werklust, gezondheidsresultaten en mooie showresultaten hadden we McKai als dekreu beschikbaar gesteld voor passende teefjes. McKai was goedgekeurd als dekreu door de beide rasverenigingen in Nederland.

McKai is trotse vader geworden van 5 nesten (33 nakomelingen) in 3 verschillende landen. Zijn nakomelingen wonen in 9 verschillende landen en een aantal worden ingezet in de fokkerij. Voor meer informatie over zijn nakomelingen, klik dan op de knop nakomelingen

Voor altijd in ons hart!
Op 27 maart 2024 hebben we helaas met veel verdriet afscheid moeten nemen van onze rode vriendje McKai. Op 12 maart werd bij hem een T-cel lymfoom (Mycosis Fungoides) vastgesteld dat zich had verspreid over zijn huid. Toen de specialist aangaf dat we met slechts enkele weken rekening moesten houden, hadden we niet kunnen voorstellen dat dit moment zo snel zou komen. Tot een week voor zijn overlijden was hij nog zo vrolijk en actief. Hij genoot zelfs nog van mooie wandelingen en nam met plezier deel aan de Rally-O lessen van Dasher. Maar een paar dagen voor zijn overlijden ging het plotseling snel bergafwaarts. Hij stopte op maandagavond met eten en wilde op dinsdag niet meer mee wandelen. Dinsdagnacht begon zijn ademhaling langzaam te veranderen, waardoor we op woensdag 27 maart met pijn in ons hart de moeilijke beslissing moesten nemen om hem te laten gaan. Hij is nu herenigd met zijn vriendje Kay-lo.

Je leeft voort in je nakomelingen en alle mooie herinneringen die we aan jou hebben. We zijn dankbaar dat je deel uitmaakte van ons leven.

McKai, lief 'vriendje', we missen je vreselijk. We houden van je tot aan de maan en terug en zullen je nooit vergeten!

 
Hieronder foto's van zijn ouders:
 
Rhineferry's Little River Duck Nic
 "River"
       Ch. Suncatcher's Naughty by Nature
         "Pebbles"


 
 
terug